Mercedes показа два варианта на бъдещия си кемпер

Marco Polo произлиза от електрическия ван EQT, който ще видим скоро в продажба

,
Mercedes Benz Concept EQT Marco Polo1

, Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept EQT Marco Polo1

Mercedes-Benz показа две много близки до серийното производство концепции Marco Polo за превръщане на електрическия ван EQT в кемпер. Единият от тях е с пълно “снаряжение” за подвижен дом. А другият има подвижен модул, който превръща минивана в средство за дълги пътувания и излети.

Името е Mercedes-Benz Concept EQT Marco Polo1.

Сребристият автомобил в галерията е истинският кемпер. За тази цел, освен тотално преобразуване на интериора, той използва дългата база на предстоящия EQT и добавя изскачащ покривен панел. В този вариант пътниците могат да се изправят в автомобила. В горната част има място за преспиване с 1,97 м. на 0,97 м.

Mercedes-Benz

Изскачащият покрив има и соларен панел. Налице е сменяема батерия в чекмедже, която пътниците могат да използват, вместо да изтощават тази, която отговаря за задвижването на автомобила. Това би намалило пробега му.

В долната част има сгъваем матрак с размери 2 на 1,15 м. Пейка дава място за сядане от едната страна, дори когато леглото е разгънато. Прозорците се затъмняват с натискане на бутон.

Mercedes-Benz

Кухненският бокс включва мивка, индукционен плот и хладилник. Подвижна газова печка за къмпинг е в чекмедже, ако предпочитате да приготвите храна навън. Разтегателна маса е с електрическо регулиране на височината.

Производствена версия на този ван идва през втората половина на 2023 г.

Синият EQT е моделът с по-късо междуосие, като визуализира модула Marco Polo. Има спална част, която е стандартна, а кухненски бокс е допълнителна опция.

Mercedes-Benz

Леглото има сгъваем матрак с размери 2 на 1,15 м. Когато са прибрани, задните седалки са напълно използваеми. Пакетът включва затъмняващи капаци за прозорците, така че пасажерите да разчитат на уединение.

Кухненският модул добавя резервоар за вода от 12 литра, хладилник (15 л.) и газова печка за къмпинг. Има и два стола и маса, които могат да се монтират вътре или извън вана.

Mercedes-Benz

Mercedes ще направи модула Marco Polo достъпен "в близко бъдеще", копманията.

Задвижването на EQT разчита на електрически мотор със 121 к. с. и 245 Нм макс. въртящ момент. Ванът се предлага с 45-киловатчасова батерия. Моделът ще бъде пуснат в Европа скоро на начална цена от около 49 000 евро.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Mercedes-Benz EQT кемпер Jogger кемпер Mercedes-Benz Concept EQT Marco Polo1