Mercedes-Benz eSprinter - от Щутгарт до Мюнхен и обратно с едно зареждане

Това прави 475 км по нормален път, който не е бил най-лесния за електрическия ван

,
Mercedes Benz eSprinter

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz eSprinter

Mercedes-Benz се похвали с впечатляващо постижение за своя електрически ван eSprinter, при това дадено с тест в реалния живот, а не на симулатори или в лаборатории.

Нещо повече - то е сертифицирано от TÜV Süd, след като експерти на организацията са присъствали по време на пробега от музея на Mercedes в Щутгарт до летището в Мюнхен и обратно.

Това прави 475 км с едно зареждане, като на края возилото е имало енергия за още 20 км.

Средният разход е 21,9 кВч на 100 километра. Надморската височина е варирала между 210 до 785 метра.

Тестът е направен на 19 октомври - още веднъж, с останалите участници в движението, без да се прибягва до затворени участъци. Той е включвал  пътища от първа категория и магистрали, както и вътрешноградския трафик. В голямата си част маршрутът е бил в планинския район в Баден-Вюртемберг.

Mercedes иска да отбележи, че не е избрал най-ефективния маршрут за увеличаване на пробега на eSprinter, като умишлено е решил да направи живота на своя работяга по-труден.

Ванът ще бъде представен на широката публика през февруари догодина, което означава, че това са финалните му тестове.

eSprinter ще се прави в Дюселдорф и Лудвигсфелде, както и в Чарлстън (Южна Каролина. След две години Mercedes-Benz Vans Electric Architecture ще бъде открита като специална EV платформа, пригодена за търговски превозни средства. От 2025 г. всички средни и големи ванове на марката ще бъдат подкрепени от VAN.EA.

ван Mercedes eSprinter Mercedes-Benz