Lucid: по-малко мощност и пробег, по-висока цена

Въпреки това Air Grand Touring Performance е най-мощният електромобил в Северна Америка

Lucid Air Grand Touring Performance

Lucid

Lucid Air Grand Touring Performance

Lucid Motors представи поредна версия на луксозния си електрически седан, този път наречена Air Grand Touring Performance. Тя заменя разпродадената през миналата година Air Dream Edition Performance.

Числата отново са впечатляващи, но все пак отчитаме, че максималната мощност от двата електромотора е по-ниска - 1050 к.с. (1111 к.с. за Air Dream), пробегът е по-малък - 718 км по EPA (срещу около 750 км), но за сметка на това цената е по-висока - 179 000 долара. Или с $10 хиляди повече.

Все пак с въпросните 1050 “коня” това е най-мощният електромобил на пазара в Америка, като продажбите му ще стартират през юни, по-късно ще прекоси и в Канада, а за Европа планове така и няма.

Lucid

Да продължим: логично малко по-бавен е от предшественика, с една стотна - 2,6 сек. до 100 км/ч.

Lucid казва, че за “пърформанса” няма предвидена версия с 19-ки, нещо, което е налично за "обикновения" Air Grand Touring.

Неговата максимална мощност е 819 к.с., като с едно зареждане може да изминава около и над 800 км, поне според американския му производител.

Клиентите могат да избират измежду четири цвята на каросерията и също толкова на интериора, като материалите са напа, алкантара и дърво.

Покривите са стъклени, а налични са всички системи за безопасност и комфорт, които Lucid предлага, както и ефектът Dolby Atmos за аудиосистемата.

Тази година Lucid планира да продаде между 12 и 14 хиляди автомобила.

Lucid

Lucid Air Dream Edition Lucid Air Dream Edition Performance пробег през зимата цена на горива