Лондонските таксита стават електрически бранд

Те ще бъдат "умни", ще предлагат нови и най-разнообразни услуги

,
Лондонско такси

LEVC

К итайската компания Geely официално обяви, че планира големи инвестиции за превръщането на прочутите черни лондонски таксита в изцяло електрическа марка, като идеята е тя да предлага цяла гама пътнически и товарни превозни средства, информира Autonews, цитиран от БТА.

Това става чрез компанията London Electric Vehicle Company (LEVC), придобита от Geely през 2013 г. и досега е вложила в нея около 500 милиона паунда.

Новите планове предвиждат разширяване на възможностите и производство на изцяло електрически автомобили, включително и такива, които чрез изкуствен интелект сами организират поддръжката си и разпознават интересите на своя собственика.

Нуждаем се от разнообразно портфолио, трябва да направим големи инвестиции в технология и инфраструктура", казва главният изпълнителен директор Алекс Нан. - Geely ще инвестира, тъй като LEVC е уникален проект".

Компанията произвежда хибридни автомобили, способни да изкарат на електрически режим около 100 км. Бизнесът й обаче пострада сериозно по време на пандемията и се наложи съкращаване на персонал.

Според Нан концернът планира да привлече и външни инвеститори и да работи с други автопроизводители за развиване на новите технологии.

услуга такси Лондон Geely LEVC