Инженер на Tesla уверява, че ръждата на Cybertruck е лесна за чистене

Тя е само повърхностна и не застрашава структурата…

Мартин Дешев,
tesla cybertruck пикап

Tesla

Н аскоро Tesla си навлече много критики и дори подигравки, след като се оказа, че дългоочакваният Cybertruck ръждясва. Принципно ръждата е част от реалностите и живота на повечето автомобили, но обикновено трябва да минат поне няколко години и лоша поддръжка преди това да се превърне в проблем.

Някои екземпляри на Cybertruck неприятно изненадаха собствениците си като развиха ръжда още сега – едва няколко седмици след излизането им от завода. Купето на електрическия пикап е от неръждаема стомана и появата на ръжда по нея предизвика остри коментари.

Според Уес Морил обаче няма място за притеснения, съобщава AutoExpress. Морил е инженер в Tesla и обяви в социалната мрежа Х, че ръждата по неръждаемата стомана всъщност не е ръжда на стоманата.

Звучи смешно, но всъщност всичко има съвсем просто обяснение, казва Морил. Не ръждясва стоманата на Cybertuck, а „тя е реактивна и свободното желязо, което лежи върху нея, ръждясва“.

С други думи, това е само „повърхностно замърсяване, което може да се изчисти лесно“. Морил твърди, че използваната неръждавейка за Cybertruck има по-високо ниво на защита от ръжда дори от стоманата, която се използва в корабостроенето.

Мъск също потвърди казаното от Морил. Той просто копира публикацията на инженера и добави краткото: „Да“.

Никой от двамата не дава насоки какво представлява въпросното лесно почистване на „повърхностното замърсяване“ и дали е нещо, което собствениците могат да извършат навсякъде, или трябва да посещават дилър на Tesla. И също в какъв период трябва да се прави почистването, за да не се окаже твърде късно.

коли автомобили пикап Tesla Tesla Cybertruck