Hyundai Kona Electric е със 156 и 218 к.с., пробегът е до 490 км

Компанията обяви първите технически данни на електрическия вариант

Hyundai Kona Electric

, Hyundai

Hyundai Kona Electric

Hyundai обяви техническите характеристики на електрическата Kona. В края на миналата година стана ясно, че новият модел на кросоувъра излиза като ДВГ, хибрид и BEV.

С европейските спецификации моделът ще се предлага в конфигурации Standard Range и Long Range. Първият е с батерия 48,4 кВч, както и електрически мотор, който развива 156 к.с. и 255 Нм въртящ момент.

Hyundai

Клиентите могат да изберат Kona Electric Long Range, като тук батерията е 65,4 кВч, а електромоторът вдига “залозите” до 218 к.с. и същият въртящ момент.

Hyundai и сега не казва всичко - не и за пробега, но посочва че по WLTP с по-голямата батерия той е около 490 км.

Kona Electric има 400V технология. Въпреки че не е толкова усъвършенствана като Ioniq 5 и Ioniq 6, клиентите могат да очакват да зареждат 10% до 80% само за 41 минути с бързо зарядно устройство.

Hyundai

Hyundai също отбеляза, че моделът излиза с режим на шофиране с един педал, функция Vehicle-to-Load (V2L) и коефициент на съпротивление от 0,27.

Налична е система за предварителна подготовка на батерията, нова лампа на вратата на порта за зареждане и технология за предотвратяване на замръзване, която работи при температури до -30°C.

Kona EV е със 175 мм по-дълъг от настоящия кросоувър, а междуосието му е 60 мм по-голямо.

Hyundai Kona Electric Hyundai Kona Hyundai