Новата Hyundai Kona - като EV, хибрид, ДВГ и спортен модел

Корейците показаха новото поколение, още не се казва нищо за техниката

,
Hyundai Kona 2024

, Hyundai

Hyundai Kona

Hyundai показа новата Kona, която ще дойде в Европа по някое време догодина. Новото поколение на представения през 2017 г. модел ще бъде в четири варианта - електромобил, хибрид, с ДВГ и N Line (спортен).

Отпред всички те споделят отличителна светлинна лента по ръба на капака. Фаровете са под нея - на външните ъгли.

Hyundai

Стилът на долната част е основният разграничаващ фактор. EV има детайли, подобни на пиксели, личат прилики с Ioniq. Стандартната версия с ДВГ има правоъгълен отвор в това пространство. N Line напълно логична е с по-агресивен външен благодарение на трапецовиден елемент.

Hyundai

Отстрани моделите Kona от 2024 г. споделят еднакъв външен вид. Хибридът и този с вътрешно горене имат облицовка на калниците, докато EV и N запазват тази секция в цвета на каросерията. N Line има заден спойлер, сребристи странични прагове и черни елементи за капаците на огледалата и покрива.

Hyundai

Задната част съответства на предната, като има малка лента, която се простира през хечбека. Подобно на фаровете, задните светлини са в долните ъгли. N Line получава двойни изпускателни отвори.

Новата Kona е дълга 4355 мм, което е със 150 мм повече от съществуващия модел. Междуосието се увеличава с 60 мм. Широчината е увеличена с 25 мм.

Hyundai

Вътре в новата Kona личат два 12,3-инчови екрана, които споделят една рамка. Предавателният лост вече е на колоната зад волана. Под големите дисплеи централната конзола включва чифт вентилационни отвори и контролите за климатика. На конзолата има циферблат, но предназначението му на този етап е неясно.

Да, тук е мястото да поясним, че към момента информацията за новия модел не е много. За техниката не се казва нищо.

Връщаме се на интериора, за който се казва, че следва „естетиката на градския дизайн на 21-ви век“.

Всичко останало ще узнаем в близко бъдеще.

Hyundai

Hyundai Hyundai Kona Hyundai Kona Electric