Европейските клиенти на Mercedes не могат да се възползат от актуализациите на мощността

Причината е, че услугата за софтуерни ъпдейти по въздуха не е хомологирана за продажба в региона

,
Mercedes Benz EQS SUV

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQS SUV

Mercedes-Benz започна да предлага на клиентите си възможността да увеличат ускорението на някои е-модели с абонамент от $1200, наречен Acceleration Increase.

Актуализацията, която ще бъде пусната скоро, може да намали ускорението 0 до 100 км/ч с до една секунда при изцяло електрическитe EQE и EQS.

Но европейските клиенти няма да имат достъп до функцията, каза говорител на Mercedes, цитиран от Autonews. Причината е, тя не е хомологирана за продажба в региона.

Фината настройка на електрическите двигатели увеличава максималната мощност на Mercedes EQ с 20 до 24%, се казва на страницата за абонамент за Acceleration Increase в онлайн магазина на компанията, според Bloomberg. - Въртящият момент също се увеличава, което позволява на вашия автомобил да ускорява значително по-бързо и по-мощно.“

Mercedes предлага функцията на някои от своите топ EQS модели седан и EQS SUV, както и на EQE седан и EQE SUV.

Acceleration Increase се продава като годишен абонамент, но говорителят каза пред Automotive News Europe, че ще се предлага като постоянна опция на все още неопределена цена.

Клиентите ще имат възможност да закупят функцията за ограничен период от време или да я използват като постоянна функция“, добави говорителят.

Mercedes, подобно на много други автомобилни производители като BMW, Stellantis и VW Group, се надява да реализира постоянни приходи от абонаменти и опции, които могат да бъдат доставени по въздуха. Включително бъдещи предложения като услуги за автономно управление, тъй като софтуерните възможности се подобряват.

Mercedes-Benz предлага онлайн набор от такива услуги, включително AMG Track Pace, който измерва ефективността на шофиране; помощ при откраднато превозно средство; видеорегистратор; и различни навигационни функции.

Tesla също предлага опция за увеличаване на мощността, наречена Acceleration Boost за някои модели. Еднократната актуализация струва $2000.

Експертите казват, че все още не е ясно за кой абонамент или допълнителни функции клиентите ще са готови да платят, след като вече са закупили колите си с вече инсталиран хардуер.

Според онлайн магазина на BMW услугата е 20 евро на месец или 400 евро за целия живот на автомобила. Тази седмица има отстъпка и цената е намалена с 20 процента.

софтуерни актуализации Mercedes абонамент