Bentley също отлага електрификацията на колите си

Първият изцяло електрически модел ще е на пазара чак през 2027 г.

Bentley

Bentley

О ще едно голямо име в автомобилния свят обяви, че отлага електрификацията на гамата си. Bentley обмисляше да представи първия си изцяло електрически автомобил догодина, но сега това няма да се случи, съобщава Motor1.

В интервю за Automotive News Europe изпълнителният директор на Bentley Ейдриън Холмарк потвърди – колата ще бъде на пазара чак през 2027 г., а представянето ѝ ще бъде през 2026 г.

Причината: проблеми със софтуера и „притеснения около платформата“. Това звучи като любезен начин да се каже, че пазарът може би не е достатъчно развит все още за подобни коли.  Холмарк споделя, че Bentley са очаквали интересът към хибридите да започне да намалява към края на десетилетието, но сегашните прогнози са обратните и се очаква тогава дори да има ръст.

Затова Bentley ще инвестира „стотици милиони“ в нова вълна plug-in хибриди, които ще се продават и в началото на следващото десетилетие. Освен това отложеният електрически модел няма да замени настоящо предложение в гамата на компанията. Той ще бъде позициониран като самостоятелен, нов продукт, като ще има и спортна версия Speed, която компанията описва като „W12-ката на батериите“.

Според допълнителна информация на Autocar Bentley отлага и цялостната електрификация на гамата си. Първоначално компанията искаше да предлага само изцяло електрически автомобили от 2030 г. Сега това ще се случи най-рано през 2033 г. До тогава основен фокус ще има върху хибридите и можем да очакваме нови версии, включително в комбинация с V8 двигател за всичките модели на марката.

коли автомобили електрически автомобил електромобили Bentley