VW Golf R вече с 310 к.с. и ускорение до 100 км/ч за 4,6 секунди

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Т оп моделът Golf R може да се похвали с нови 10 к.с. към мощността си, която вече е 310 к.с., толкова, колкото има и лимитирания Golf GTI Clubsport. Наличен като хечбек и комби, най-мощният масово произвеждан Golf към днешна дата предлага и 400 Нм въртящ момент, предавани към четирите колела. Резултатът от всичко това е впечатляващото ускорение от 0 до 100 км/ч за само 4,6 секунди, което се равнява например на BMW 340i xDrive.

Golf R идва със същите визуални промени, които вече са ни познати от другите модификации на модела, а именно LED стопове и новата инфотейнмънт система Composition Colour, които са стандартни. По-високите нива на оборудване са снабдени с 12,3-инчов, изцяло цифрово приборно табло, което предлага същите характеристики като в Passat. Предлага се също и нова инфотейнмънт система, която върви в комплект с 9,2-инчов дисплей и възможност за сензорен и гласов контрол. Така наречената Discover Pro система предлага и възможност за контрол с жестове, с което Golf се превръща първият модел в класа, предлагащ подобна технология.

Хечбекът Golf R стартира от 40 675 евро с механична скоростна кутия в Германия, докато версията с автоматик ще струва минимум 44 800 евро. В същото време Golf 1.0 TSI Trendline струва 17 850 евро в Германия, като „неговата цена не е увеличена и с цент, независимо от значително подобрените характеристики.”

Четете още:

За 53 години Honda реализира 100 000 000 коли

Топ 10 на най-важните събития при безпилотните автомобили през 2016

На салона в Детройт Audi ще покаже концепцията Q8 E-tron

Източник на статията: Vesti.bg

Фолкваген Фолксваген Голф Golf R Volkswagen. VW Golf R Volkswagen Golf R