На салона в Детройт Audi ще покаже концепцията Q8 E-tron

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

П рез януари в Детройт ще се проведе изложението NAIAS 2017, на което Audi ще ни покаже предвестника на Q8, който ще носи обозначението E-tron concept. Очакванията са, че серийният Q8 няма да се появи преди 2019 г. Двете официални снимки бяха публикувани в интервю на Welt с Марк Личте, шеф дизайнер на Audi. Детайли за концепцията той не дава, но може да се предположи, че това ще е изцяло електрически автомобили.

Шефът на дизайна в Audi предлага нова интерпретация на корпоративната радиаторна решетка, която не е намалена като размер, но изглежда различно, а двата въздухозаборника в бронята придават агресия. Фаровете без съмнение са лазерни.

Вторият тийзър показва профила на модела, като от пръв поглед става ясно, че страничната линия няма да е толкова извика като при BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe, но нищо чудно да има разлика, когато видим истинския модел.

Трябва да отбележим, че през юли вече бе заснето тестово муле на Q7. В интервюто Личте споделя, че новите А8 и Q8 ще имат идентични кабини, които ще разграничават двата модела от по-старите модели на Audi. Физическите бутони ще са много малко, а повечето от функциите ще се контролират през инфотейнмънт системата и изцяло дигиталното приборно табло. В интервюто се казва, че с конвенционални контролери ще се включва/изключва само асистентът за паркиране и аварийните светлини.

Личте казва, че със следващото поколение на А8, което ще се появи следващото лято, Audi ще въведе „напълно нова концепция за контрол, която не изисква дори един бутон. Този основен принцип ще бъде последван от всички останали модели”, включително и Q8.

Повече подробности ще разберем съвсем скоро, когато стартира салонът в Детройт. Пресдните са насрочени за 9 и 10 януари.

Четете още:

Карате на газ през зимата – ето какво трябва да знаете

Една от най-най-най красивите коли в света? Това мисли Филип за BMW Серия 6

Канадците се споразумяха за до $2,1 млрд. обезщетения от VW

Източник на статията: Vesti.bg

Ауди Q8 Ауди Audi Q8 E-tron Audi Q8 Audi