The Grand Tour започва с най-скъпата телевизионна сцена в историята

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Н ай-скъпата телевизионна сцена, заснемана за телевизионно предаване! Това е последната новина около дългоочакваното завръщане на екрана на Джеръми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд. Новината идва от The Sun, чиято вътрешна информация казва, че откриващата сцена струва $3,2 млн. и в нея са заснети 6 изтребителя, 150 автомобила, 2000 автомобилни фенове и акробати. С това продуцентите възнамеряват да счупят представите за подобен род предавания, а и да натрият (вероятно) носовете на бившите си работодатели, които отчитаха само лоши резултати с последния сезон на Top Gear.

В TG тримата си позволяваха сериозни изпълнения и разходи, но с тези 2,5 млн. паунда само за една сцена става ясно, че Кларксън, Хамънд и Мей наистина са създали “Grand Tour,” нещо, което по ВВС не се виждали до момента. Продуцентите на Amazon вероятно също може да имат някои затруднения с високите изисквания на водещите, но бюджетът е подписан, да са мислили преди това.

А за зрителите остава очакването за голямото шоу. Аз поне не се съмнявам, че то ще е именно такова. Първият епизод ще се излъчи на 18 ноември по Amazon Prime.

Тримата ще се появят с три Ford Mustang: червен, бял и син, които са „сериозно модифицирани“. Сцената е заснета в калифорнийската пустиня. След тях ще дойде колона от 150 автомобила на стойност над $25 млн. Източникът на британското издание твърди, че „Нищо подобно не е виждано преди“.

Тримата успяха да направят това, което новият Top Gear не успя: да привлекат истински знаменитости за интервюта, а не някакви второстепенни герои като продукцията на ВВС. Две от големите холивудски имена, които са потвърдили участие в The Grand Tour, са Мат Деймън и Чарлийз Терон.

От първото промо видео се виждат също и три пясъчни бъгита, базирани на Volkswagen Beetle. Има и сцена с Alfa Romeo 4C, движеща се към замък в пустинята, има вертолети, писта за драг състезания, Ferrari, McLaren, Bugatti... Очевидно първият епизод ще е ударен и ще се хвърли всичко в него. Остава само да изчакаме още месец и нещо.

Четете още:

Chevrolet Colorado ZH2 се задвижва от водород и ще бъде тестван от армията

„Шерп“ с втори модел, ще се изнася за капиталистическа Америка

Източник на статията: Vesti.bg

Amazon Джеръми Кларксон Grand Tour