Smart показа кросоувъра #3 с камуфлажи

Той ще дойде наесен в Европа с избор измежду един и два електрически мотора

Smart 3

, smart

Smart #3

О т известно време Smart даде да се разбере, че разработва компактен кросоувър, който ще видим като една от премиерите на изложението в Шанхай другия месец.

Появиха се и шпионски снимки, на които се придобива доста добра представа за колата. Наскоро стана ясно, че ще се казва #3, а днес компанията, собственост на Geely, показа първите официални изображения - с камуфлажи. Че и скици.

smart

Smart #3 (хаштаг 3) е купе-SUV на базата на #1 и вторият сериен модел в новата ера на фирмата. Както личи, стилът отразява #1 - особено отпред. Линията на покрива е същата, а задницата ще е различна, придавайки му по-спортна визия.

Други разлики включват по-аеродинамичното предно стъкло, по-тънките отвори на бронята, а логото Smart е преместено върху предните калници.

Smart #3 се базира на Sustainable Experience Architecture (SEA) на Geely и се очаква да е с 272 к.с. с един мотор и 422 к.с. с два от батерия с 66 кВч.

smart

Дължината е 4440 мм, като е със 170 мм по-дълъг от #1 и 10 мм по-къс от механично свързания Zeekr X.

Smart #3 в момента преминава през процедура за хомологация в ЕС, която ще приключи през август 2023 г. Тогава компанията ще обяви официалните данни за пробега и консумацията на енергия, измерени по цикъла WLTP.

Очаква се моделът да излезе на пазара в Китай през юни.

Европа Шанхай Китай Geely Smart #3 Smart