"Опел" ще има свой минимодел

Концептуалният модел Trixx който така и не стигна до производство

Автопрес 2001/Опел

Концептуалният модел Trixx, който така и не стигна до производство

"Опел" обяви, че ще прави нов малък автомобил, разположен в гамата му под модела "Корса". Производството, което трябва да започне до три години, ще се извършва в германския град Айзенах.

Сред версиите на новия модел ще има и електрическа, информира Автопрес 2001.

В момента "Опел" няма предложение в бързо растящият сегмент на миниколите. От другите произвеждани в страната автомобили там вече участват "Форд" с "Ка", а наскоро към нея ще се присъедини и "Фолксваген Ъп".

За производството на новия модел - обозначен засега като Junior , е предвидена инвестиция в размер на 90 млн. евро. Преустроена ще бъде съществуваща в момента производствена линия в завода в Айзенах, където сега се правят триврати корси.

Според оценките на "Опел" новото начинание ще осигури 1600 работни места в Айзенах.

Когато производството на новата миникола тръгне в Германия, заводът в Сарагоса, Испания, пък ще получи допълнителен производствен обем по отношение на модела "Корса", заради свалянето му от линията в Германия.

"Дженерал Мотърс" обяви, че има намерение да инвестира много сериозно в поделението си "Опел" през следващите няколко години, за да увеличи обема на продажбите му.

В бъдещото продуктово портфолио за целта освен миниколата е планирано пускането на нов малък SUV и купе-вариант на модела "Астра".

"Опел" остана извън сегмента на миниколите преди, за да се избегне вътрешнофирмен "канибализъм" с другата марка на гиганта GM - "Шевролет", който продаваше не зле своя мъник "Спарк" в Европа.

През 2004 г. "Опел" показа концептуалния си минимодел Trixx в Женева, но колата с формула на сядане 3+1 не влезе в производство.

Източник на статията: Vesti.bg

Корса минимодел Опел