"Опел" показа новата "Мерива"

Новата Мерива

, Опел

Новата "Мерива"

"Опел" показа първите официални снимки на новото поколение на компактния ван "Мерива". Световната му премиера ще се състои на автомобилния салон в Женева, който отваря врати през март.

Дизайнът на новата "Мерива" следва спортните извивки на едноименната концепция, демонстрирана през 2008 г., и напълно отговоря на стила, наложен от "Инсигния".

Това е първият сериен "Опел", чиито врати се отварят срещуположно под ъгъл от 90 градуса като при "Ролс-Ройс". Системата е наречена FlexDoors.

Подобно решение прави автомобила изключително удобен за големи семейства с деца, още повече че така се печели повече пространство в зоната на В-колоните.

Вратите могат да бъдат отваряни само когато автомобилът е в покой и се заключват автоматично при потегляне.

Новата генерация е с увеличена колесна база и разширени предна и задна следа. Гамата на двигателите ще включва шест силови агрегата с турбокомпресори с мощност от 75 к.с. до 140 к.с.

Предвидена е и екологична версия ecoFLEX, при която разходът на гориво ще бъде намален средно с 15% спрямо този на моторите в актуалната гама.

Системите FlexRail и FlexSpace дават богати възможности за реорганизация на вътрешното пространство.

Подобно на "Инсигния" и "Астра", и компактният ван на "Опел" вече ще разполага с изключителни възможности по отношение на регулирането на предните седалки, които се преместват до 2400 мм надлъжно и до 65 мм във височина.

Продажбите на "Мерива" на европейския пазар ще започнат от лятото на тази година.

Източник на статията: Vesti.bg