Opel Karl Rocks е градски мини кросоувър

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Opel представи Karl Rocks – повдигната версия на базовия модел в гамата на компанията, която предлага кросоувър излъчване. Моделът ще бъде представен пред публика на започващия в края на месеца автосалон в Париж, който ние ще отразим от мястото на събитието.

Karl Rocks се присъединява към подобния по размери Adam Rocks в гамата „градски мини кросоувър“, следвайки същата рецепта, но този път с пет врати.

Височината на окачването е увеличена с 18 мм, а дизайнът е заложил на някои характерни за SUV автомобилите елементи: сребърни релси на покрива, нови предна и задна брони с пластмасови вежди на калниците, нови са и сребърните лайсни отстрани, защитната скара отпред и 15-инчовите двуцветни лети джанти.

В интериора също вкарани някои нови елементи, каквато е текстилната Favo тапицерия на седалките – ексклузивна характеристика за моделите Rocks. Моделът ще предлага и Radio R 4.0 IntelliLink система като опция, а стандартна е стерео Radio R 300 системата. Инфетойнмът системата предлага съвместимост с CarPlay и Android Auto, позволявайки навигация чрез Apple Maps или Google Maps.

Все още не са ясни двигателите, но може да се предположи с голяма доза сигурност, че моделът ще разчита на същия 1,0-литров, 3-цилиндров атмосферен двигател от Karl. Той е свързан с 5-степенна механична трансмисия. Остава да видим дали ще има друг агрегат.

Четете още:

Volvo пуска най-амбициозния проект за автономно управление

Renault постепенно ще извади дизеловите двигатели от обръщение

Източник на статията: Vesti.bg

Автомобилен салон Париж 2016 Opal Karl Rocks Опел Opel