Комби, повишена проходимост и огромен обем: това е Octavia Scout

Skoda Octavia Scout

Skoda

Skoda Octavia Scout

С лед като по-рано през годината Skoda лансира версията RS, сега е време за поредно разширяване на гамата на Octavia, но с нещо далеч по-прагматично, а именно Octavia Scout. Подобно на предшественика си, както и на установените норми в тази ниша, новият Scout представлява повдигнато на кокили комби Octavia. Увеличеният с 15 мм пътен просвет дава възможност да се излезе и извън пътя, а някои дизайнерски похвати осигуряват на феновете на кросоувърите онова излъчване, което прави този клас толкова популярен.

Интересното е, че сега за пръв път Octavia Scout ще се предлага и във версия с предно предаване, за да има клиентът право на избор и на по-евтина модификация.

Новата Skoda Octavia може да се конкурира с луксозните марки

Новата Octavia Scout е 16 мм по-дълга и 15 мм по-широка от старата, предлагайки най-големия вътрешен обем в сегмента от 640 литра. Алуминиевите защитни скари отпред и отзад придават въпросното офроуд излъчване, за което се грижат и пластмасовите вежди на калниците. Стандартно моделът върви с 18-инчови джанти, но може да се поръчат и 19-ки.

Skoda

Няма да изненадаме никого с констатацията, че Scout ще предлага много широка гама задвижващи агрегати. Към механични 6-степенна кутии са „вързани” 1,5-литровият бензинов двигател със 150 к.с., както и 2,0-литровият дизел със 115 к.с. Версията 1,5 TSI e-TEC вече разчита на мека хибридна технология и 7-степенен „автомат”. Ако се нуждаете от повече мощност, то 2,0 TSI ви дава 190 к.с., докато дебютиращият 2,0 TDI EVO гарантира 200 дизелови „кончета” и 400 Нм въртящ момент. Последните два агрегата вървят с AWD и DSG, като дизелът може да тегли ремарке с тегло до 2000 кг.

Skoda

Има промени и в интериора, което разграничават Scout от другите версии в гамата на Octavia. Седалките са ексклузивни за Scout, като в допълнение има фурнирна декорация на арматурното табло, допълнена с кафяви шевове на седалките, вратите и таблото. Финалният щрих поставят хромираните детайли по централната конзола, вратите и дръжките.

Моделът влиза в продажба по-късно тази година с богат списък стандартно оборудване. В него фигурират сребърни релси на покрива, електрически и отопляеми странични огледала, LED светлини за мъгла. Сред опциите фигурират full-LED матрични фарове и 10-инчов сензорен екран за инфоразвлекатената система.

Германия вдига данъците на замърсяващите автомобили

Италиански шик на ток: новият Fiat 500

И автопаркът на Великобритания ще минава на ток

Източник на статията: Vesti.bg

Skoda Octavia Scout Skoda