J.D. Power публикува годишното си проучване за надеждност

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Lexus и Porsche оглавиха годишното проучване на J.D. Power за най-надеждни марки за 2017 г. За шеста поредна година Vehicle Dependability Study се оглавява от луксозното подразделение на Toyota. За втора поредна година подгласник на Lexus е Porsche.

Челната петица се допълва от Toyota, голямата изненада Buick и Mercedes, докато Hyundai (№6), BMW (№7) и Jaguar (№10) влизат в Топ 10 за пръв път. От миналогодишния топ 10 пък изпадат GMC, Acura, Ram и Lincoln.

Проучването цитира средно 156 проблема на 100 автомобила, които са тествани, което е с четири проблема повече спрямо миналата година. Новите проблеми се дължат главно на аудио, комуникация, забавление и навигация, за които J.D. Power казва, че комбинирано съставляват 22% от всички проблеми.

"Тези системи стават все по-добри, но те съставляват най-голямата част от технологиите, с които се оборудван нашите автомобили в днешно време,” заявява Дайв Сергент, вицепрезидент на J.D. Power.

На дъното на класацията стоят Fiat, Jeep и Infiniti, които записват съответно 298, 209 и 203 проблема на 100 автомобила.

Общо 14 марки паднаха под средните за индустрията 156 проблема на 100 автомобила, включително две марки, които винаги са били близо до Топ 10 - Subaru и VW.

Toyota Motor Corp. продължава да води класацията като две от топ три местата са за двете основни марки (Toyota и Lexus), а общо 10 сегмента се оглавяват от модел на една от тези две компании. GM взима четири сегментни награди, докато Mercedes, Ford, Honda и VW имат по една.

Четете още:

Gemballa превърна Porsche 911 в звяр с 820 к.с.

Italdesign ще направи 5 х 610 к.с. от това V10 чудовище

Усмивки от старите ленти: 10 култови автомобила от Източния блок

Източник на статията: Vesti.bg

надеждност на автомобили Vehicle Dependability Study J.D. Power рейтинг за надеждност