Шофьори определиха Hyundai и BMW за най-технологични марки

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

И зследователската компания J.D. Power направи рейтинг на автомобилите, оборудвани с най-добрите системи за безопасност, мултимедия и електронни програми за подпомагане на управлението. Най-добрите представители в тази класация са компаниите Hyundai и BMW. Изненадата тук е името на корейската компания, тъй като в такива класации призовите места обикновено се заемат от луксозни марки (като BMW), което придава особена тежест на постижението на Hyundai.

В процеса на проучването, което се е провело между февруари и август, специалистите на J.D. Power са анкетирали 17 864 собственици на автомобили в САЩ. Участвали са само коли, които са били обновени или са сменили поколение в течение на предишните три години. Освен това, продължителността на собственост върху закупения автомобил не е трябвало да надвишава 90 дни.

Повечето собственици изказват удовлетвореност от системите, подпомагащи избягването на катастрофа. Става въпрос за функциите за следене на сляпата зрителна зона, системите за поддържане движението на автомобила в пътното платно, както и камерите за обратно виждане. Три четвърти от запитаните заявили, че използват тези функции постоянно, а 96% от анкетираните са заявили, че биха искали тези асистенти да открият и в новите си автомобили.

Най-неудовлетворени са анкетираните от своите навигационни системи. От тях 43% казват, че са ползвали вградената в автомобила си навигация. Половината от тях обаче заявяват, че само месец по-късно са спрели да правят това и са започнали да използват преносими устройства за навигация.

От J.D. Power конкретизират, че нивото на удовлетвореност от електронните системи зависи от това дали дилърите обучават клиентите си да ги използват. Рейтингът на удовлетвореност при тези, на които им е било показано как работят системите, е средно 25-54% по-висок спрямо клиентите, на които не е било обяснено.

Отличници в отделните класове са BMW Серия 4 и Серия 2, Hyundai Tucson, Chevrolet Camaro, Nissan Maxima и Kia Forte (последните два модела не се продават в Европа).

По-рано тази година J.D. Power публикува рейтинг на автомобилопроизводителите, продаващи най-качествените машини. Първото място тук зае Kia, чийто модели дават 83 дефекта на 100 коли.

Четете още:

Германия спира продажбата на дизелови и бензинови коли през 2030 г.?

Ураганът „Матю“ сближи още повече ентусиаст и неговото BMW M3

Източник на статията: Vesti.bg

Hyundai любопитно автомобили J.D. Power