Hyundai спря договора си с “Челси” заради Роман Абрамович

Спонсорският контракт бе подписан през 2018 г. Логото на марката стоеше на екипите на отбора

Hyundai Chelsea

, Hyundai

Договорът между Hyundai и "Челси" бе подписан през 2018 г. и изтича в края на настоящата.

Hyundai обяви, че преустановява рекламния си договор с “Челси” до “следващо известие”. Компанията стана “глобален автомобилен партньор” на лондонските “сини” през 2018 г. с контракт до края на настоящата година.

В прессъобщението не се посочва конкретна причина за стъпката, но е ясно, че тя е предприета заради събитията около собственика на “Челси” Роман Абрамович и войната в Украйна.

В изявлението на корейския гигант, чието лого стоеше на ръкавите на фланелките на отбора, се казва следното:

Hyundai се превърна в един от най-мощните партньори на футбола през годините, като компанията подкрепя спорта в това да бъде глобална сила в името на доброто на всички.

В партньорството с ФК “Челси” ние сме горди подръжници на играчите, феновете и на футбола при подрастващите.

При настоящите обстоятелства обаче взехме решението да преустановим нашите маркетингови и комуникационни дейности с клуба до следващо известие.”

В изминаващата седмица Абрамович бе санкциониран от правителството на Великобритания заедно с още неколцина руски богаташи, всичките считани, че са приближени на президента Владимир Путин.

Той няма достъп до активите си на Острова, а сред тях е и клубът. Това на практика спря продажбата на “Челси”, обявена по-рано от самия Абрамович. Вчера го санкционира и Висшата лига - не може да се подписва на документи, свързани с лондончани.

“Челси” няма право на търговска дейност в момента. Играе със специален лиценз и може само да плаща заплати, стига да има пари в касата.

Концернът Hyundai Kia е сред най-активните в спорта автомобилни марки. Той е спонсор на Световните първенства по футбол, а също така на клубове в няколко спорта, турнири, първенства и т.н.

Hyundai Getz Челси договор спонсор партньор Роман Абрамович Русия Украйна