Hyundai ни подготвя за дебюта на третото поколение i30

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Н овият Hyundai i30 се цели да бъде „автомобил за всеки“. Третото поколение на компактния хечбек i30 е проектирано, разработено и тествано в Европа. С тези загадъчни снимки Hyundai подхранва любопитството ни, преди моделът да бъде официално представен на 7 септември. След това, на 1 октомври, когато е първият прес ден на Автомобилен салон Париж (който Vesti.bg ще отрази от мястото на събитието), Hyundai i30 ще застане пред обективите на световните медии.

Новият модел ще разчита на новата „Cascading“ радиаторна решетка, заобиколена от издължени назад фарове, под които са разположение вертикални дневни светлини, като и двата вида осветителни тела разчитат на светодиоди.

Дори и от тези тийзъри си личи, че новият модел изглежда по-изискан и голям от предшественика си, съдейки по малко по-дългите задни врати. Това винаги означава едно: по-просторен интериор. Може да очакваме по-дълго междуосие от сегашните 2650 мм, както и малко по-голям багажник спрямо сегашния (378 л при 5-вратия хечбек).

Няма никаква подробности по отношение на задвижването, но се знае, че през 2017 г. гамата ще бъде оглавена от N-версия, която ще разчита на 2,0-литров турбо бензинов мотор. Очакванията са, че мощността му ще е в диапазона около 260 к.с.

Скоро може да очакваме повече подробности за новия модел на Hyundai.

Четете още:

Renault изпревари Ford и вече е №2 в Европа

Кадиев иска да спре регистрацията на кола с десен волан

Източник на статията: Vesti.bg

Париж мотор шоу 2016 Хюндай Hyundai i30 Hyundai