Хиперкарът на Mercedes-AMG ще има 4 електромотора и 1020 к.с.

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Н овите подробности около „Project One”, проектът, с който Mercedes-AMG ще демонстрира натрупания опит във Формула 1, бяха разпространени от изданието Automobile. Позовавайки се на клиент, който е присъствал на тайно представяне на модела, става ясно, че новият хиперкар ще генерира сумарна мощност от 1020 к.с. и ще разчита на четири електромотора.

Клиентът, който е един от 275-те собственика, които ще се сдобият с машината, я е описал така: „истински лудо нещо, екстремно във всеки един аспект”.

Хибридният задвижващ тракт на машината ще е съставена от 1,6-литров V6 с мощност 748 к.с., който ще може да се развърта до 11 000 об/мин. Той ще бъде подпомаган от четири електромотора с мощност 408 к.с. Два от тях ще задвижват предните колела, един ще се грижи за коляновия вал, а четвъртият ще „помпа” турбото” на ДВГ-то.

Тобиас Моерс, глава на Mercedes-AMG, заяви по-рано, че всички електрически компоненти, двигателят и батериите са взаимствани от Формула 1. Тогава той каза, че ресурсът на V6 мотора ще е равен на 50 000 км, след които ще се наложи основен ремонт.

Според информацията на Automobile, теглото на пълноприводната двуместна машина, заедно с батериите, ще е около 1300 кг.

Дебютът на Project One се очаква да се състои на автомобилното изложение във Франкфурт през септември. Стойността на модела е около 2,2 млн. евро. Според изданието, 225 от 275-те планирани бройки вече са продадени.

Четете още:

Honda Civic Type R е най-бързият автомобил с предно на „Северната дъга”

VW сe подготвя за бъдещето с електрическия VW I.D. CROZZ

Qoros разкри асиметричните си врати

Източник на статията: Vesti.bg

Mercedes-AMG Project One Project One Mercedes-AMG