„Фолксваген“ показа новия „Пасат“

пасат

VW

Н ай-големият автомобилен производител в Европа – „Фолкасваген“, показа новото поколение (B8) на своя втори по популярност модел – „Пасат“. Той е базиран на новата адаптивна платформа MQB, която познаваме от „Голф 7“ и „Шкода Октавия“. 

Дизайнът на „Пасат“ очаквано е консервативен, още по-изчистен и залага на правите линии и острите ръбове. 

VW

Основен акцент в разработката на шасито е било намаляването на теглото, затова най-лекият вариант сега тежи 1312 кг, т.е. с 85 кг по-малко отколкото при предишното поколение. 

Спрямо предишната генерация B8 намалял на дължина с 2 мм, но е по-широк с 12 мм и по-нисък с 6 мм. 

Багажникът на седана е по-голям с 21 л (586 л), а при комбито е 650 л – с 47 л. повече, отколкото преди. При сгъване на задните седалки обемът нараства до 1780 л. 

За първи път семейният модел на „Фолксваген“ ще получи хибридна плъг-ин версия. Тя разчита на бензинов двигател с 156 к.с. И електродвигател с 80 кВт. Само на ток тя може да измине около 50 км. 

Иначе в  двигателната гама ще има десет различни бензинови и дизелови предложения, чиято мощност варира от 115 до 280 к.с. 

VW

Както при всеки нов модел, развитие са получили „умните“ системи за подпомагане на водача, като например спирачки с автоматично задействане при опасно приближаване към препятствие, старт-стоп система, а също и системите за забавление и навигация.

Новият „Пасат“ ще бъде в продажба още до края на месеца, а цените му започват от около 25 хил. евро.  

Източник на статията: Vesti.bg

Пасат Фолксваген