Dacia Manifesto е подвижната лаборатория на Dacia

Моделът демонстрира възможностите на марката, но някои интелигентни функции ще намерят място в бъдещите серийни модели на Dacia

Dacia Manifesto

Dacia

Dacia Manifesto

Renault Group е във вихъра си тези дни. След като стана ясно, че групата ще представи шест премиери на задаващия се автосалон в Париж, Renault първо загатна за първата си изненада – концепция на базата на Renault 5, сега Dacia изненада с концептуалното бъги Manifesto.

Моделът няма да бъде произвеждан, той е демонстрационна площадка за потенциала на марката, за ангажимента й към околната среда. Той представя визията на румънската компания да застане до клиентите си, които стават все по-запалени по заниманията на открито. Някои от функциите в тази атрактивна разработка ще намерят място в бъдещите серийни модели на Dacia.

Dacia

Manifesto идва с всички офроуд отличителни белези, включително задвижване на 4-те колела, висока позиция на седене, големи колела и каросерия, създадена да издържи и на най-трудния терен. Тъй като няма врати, прозорци и челно стъкло, интериорът може да се почиства с водоструйка.

Интересна функция е т. нар. YouClip, семпла система за осигуряване на разнообразие от удобни и модулни аксесоари, която ще намери място в серийното производство.

Dacia

Свалящите се тапицерии се превръщат в спални чували за секунди.

Багажникът на покрива може да носи всякакви товари, тъй като релсите могат да се местят в различни конфигурации. (Dacia вече предлага иновативни модулни релси на покрива за Sandero Stepway, Jogger и Duster).

Dacia

Голяма част от каросерията на MANIFESTO е изградена от рециклирана пластмаса, материали, изработени от обработени употребявани полимери, с покритие на петна, наречено Starkle.

Интериорът също е оборудван с естествени материали като корк, покриващ арматурното табло. И както в най-новите модели на Dacia, декоративното хромирано покритие го няма.

Концептуалните безвъздушни гуми са друга иновативна характеристика, тъй като целят екологосъобразност и спестявания. Основният принцип е издръжливостта: тези гуми са устойчиви на пробиване и издържат толкова дълго, колкото и автомобила.

Dacia Manifesto Dacia