Уникален прототип ще насочи прожекторите към Renault

Той ще отбележи половинвековен юбилей на една от емблемите на марката, но целта му е да привлече вниманието към нея и Групата, която ще извади 6 премиери на салона в Париж

Пламен Георгиев,
Renault 5 concept

Renault

П оследните две години са доста трудни за Renault в икономически план, но това няма да спре марката по пътя й към електрическото бъдеще. Последните две години преминаха и под знака на две емблеми.

Миналата година бе отбелязан 60-годишният юбилей на Renault 4, който след по-малко от месец ще видим прероден като модерен електромобил, подготвящ се за серийно производство. Вероятно ще е предсерийна негова версия, но със сигурност това ще е модел, който ще играе огромна роля в бъдещето на марката.

Тази година преминава под знака на 50-годишнината на Renault 5, друга емблема на Режията. По този повод французите подготвят изключително атрактивен демонстрационен модел, който ще отдаде почит на легендарната Turbo „петица”.

Тази 100% електрическа реинтерпретация е вдъхновена от света на видеоигрите. Този ход ще е поредната крачка на приближаване към истинското електрическо възраждане на Renault 5.

Демонстрационният модел ще направи онлайн дебюта си на 22 септември. След това ще бъде показан на събитието Chantilly Arts & Elegance Richard Mille на 24 и 25 септември, а от 17 октомври ще вземе участие на Автомобилен салон Париж.

Автомобилен салон Париж 2022 Renault 5 Turbo Renault 5 Diamant Renault