Атрактивен ретро концепт възражда Peugeot 504 Coupe

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

С 120-годишна автомобилна история зад гърба си, Peugeot е един от най-старите играчи в бизнеса, създал някои наистина красиви автомобили. В края на 60-те години френската компания обединява усилия с Pininfarina, за да се появи 504 Coupe. Сега Peugeot представя модерния еквивалент на тази класика във формата на е-Legend Concept.

Фаровете са пряка препратка към вдъхновението на дизайнерите от преди 60-ина години, но под ретро формите се крият изцяло електрическо задвижване и два автономни режима. SOFT се грижи се за комфорта на пътниците, като извеждането на дигитална информация на екраните е сведено до минимум. SHARP дава прецизно и динамично поведение на автомобила, както и максимална свързаност с дигиталната среда (социални мрежи, график и др.).

В автономен режим интериорната конфигурация на е-Legend Concept се адаптира: благодарение на технологията за електрическо кормилно управление, воланът са прибира под високоговорителя, за да освободи напълно 49-инчовия екран; наклона на предните седалки; страничните подлакътници се изваждат автоматично, освобождавайки голяма зона за съхранение на вещи и зона за индукционно зареждане на смартфони; основните бутони за управление остават достъпни през централната конзола, вградена в седалката на водача.

Автомобилът предлага и два механични режима. LEGEND е режим на автопилот с три копчета като при 504 Coupе и извеждане на дигитално обработено дърво на различните екрани. BOOST предлага динамично и стимулиращо шофиране благодарение на мощния електрически мотор.

 Без съмнение през последните години Peugeot е един от лидерите в областта на дизайна. Това е още едно доказателство.

Без съмнение през последните години Peugeot е един от лидерите в областта на дизайна. Това е още едно доказателство.

С батерии от 100 kWh моторът достига 800 Нм въртящ момент и 340 Kw мощност, разпределена между четирите колела. Това ниво на динамика позволява ускоряването от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 сек и достигането на максимална скорост от 220 км/ч. Пробегът на автомобила е 600 км съгласно протокола WLTP, от които 500 км са достъпни за 25 минути, благодарение на бързото презареждане.

Renault EZ-PRO е роботизиран автомобил за куриерски услуги

Базовият AMG А35 застава срещу Golf R

Български дебют за Audi Q8, X6 и GLE Coupe трябва да се притесняват

Източник на статията: Vesti.bg

Автомобилен салон Пареж 2018 Peugeot е-Legend Concept Peugeot