Zeekr показа третия си модел за Европа

Той е компактен кросоувър, напълно електрически като другите две коли на китайската марка

Zeekr 003 teaser

Zeekr

К итайската фирма Zeekr използва социалните мрежи, за да покаже предстоящия си трети сериен модел за Европа. Леко камуфлажният прототип загатва за компактен кросоувър.

Ясно е, че той е елетрически и ще се присъедини към спортния 001 и минивана 009.

Още не знаем името, но придобиваме представа какво ще е от надписа „Zeekr 3rd“ върху регистрационната табела. Любопитно е, че на някои от кадрите е сниман до Audi e-tron GT, като в случая можем само да гадаем какво се цели с това.

Zeekr

Технически данни и параметри не се посочват.

Електромобилът изглежда като смесица между хечбек, миниван и мини SUV. Има приличен просвет, доста къс преден капак, ясно изразени калници, алуминиеви джанти в аеро стил и скрити дръжки на вратите.

Отпред новият Zeekr е с разделени фарове и тънки входни отвори на бронята. Отзад има много тясно задно стъкло, удължени LED задни светлини, вертикални рефлектори и защитен дифузьор.

Третият Zeekr ще излезе от платформата SEA, точно както своите предшественици и други марки, собственост на Geely, включително Smart #1.

Вероятно ще се предлага с един или два електродвигателя, разполагащи с прилично количество мощност и сравнително голям пакет батерии.

Zeekr каза, че новият EV „идва скоро“, без да дава повече информация за него. Ясно е, че това ще стане тази година. Той среща силна конкуренция и от европейски марки.

Компанията продаде 72 000 коли през 2022 г. и иска да ги удвои през 2023 г.

Zeekr 003 Китай Zeekr 009 Zeekr 001 Zeekr