Xpeng показа петия си сериен модел, готви го за Европа

В G6 клиентите могат да избират измежду три батерии, максималната мощност варира от 210 до 300 к.с.

Xpeng G6

, Xpeng

Xpeng G6

К итайската компания Xpeng загатна за новия си модел и общо пети сериен - компактен SUV, наречен G6. Ще дебютира на изложението в Шанхай през април.

Той ще излезе на пазара в страната си още тази година, а след това ще го видим и на европейските пазари, на които Xpeng присъства. Това ще стане вероятно в началото на 2024 г.

G6 следва G3i SUV, седаните P7 и P5, както и G9 SUV, навлизайки в нов сегмент - на компактните кросоувъри. Той е доста оборотен в Поднебесната империя, поради което на новака се възлагат големи надежди.

G6 е 4753 мм дълъг, 1920 мм широк, 1650 мм висок и има впечатляващо за пропорциите си междуосие от 2890 мм.

Xpeng

Подобно на други модели на Xpeng, новият SUV получава минималистичен екстериорен дизайн с предна част без решетка, силно заоблена задна част и характерни за бранда елементи, включително предни и задни светлини.

G6 най-вероятно ще получи базирана на лидар технология за автономно управление.

Очаква се G6 да предлага както едномоторно задвижване на предните колела, така и двойно, с мощности от 210 до около 300 к.с. Купувачите ще могат да избират между различни батерии.

В P5, който е от същата платформа, и със сходни размери, те са 55,9 кВч, 66,2 кВч и 71,4 кВч. С последната официалният пробег е близо 600 км.

В Европа от тази година се продават P7 и G9 - в Скандинавия и Нидерландия за начало.

Xpeng G6 Шанхай Китай Xpeng Motors