Възможно ли е да има миниван на Porsche? Според главния дизайнер е интересна идея

След SUV-овете, екзотичните марки гледат към още нетипични сегменти

Мартин Дешев,
porsche vision renndienst

, Porsche

Porsche Vision Renndienst от 2020 г.

Porsche изуми света преди време, когато напук на традициите представи SUV-а Cayenne. Макар и голям риск, Cayenne се доказа като огромен успех за компанията и ѝ позволи да постигне нови висоти.

Ходът вдъхнови и други компании и днес имаме SUV-ове от Lamborghini, Aston Martin и дори Ferrari. Сега Porsche гледа и към нови хоризонти, които отново изглеждат доста нетипични – минивановете, съобщава InsideEvs.

В интервю за TopGear Netherlands Питър Варга, който ръководи екстериорния дизайн на Porsche, обяви, че е заинтригуван от потенциала компанията да направи луксозен електрически миниван.

Темата е породена от въпрос дали харесва прототипа Vision Renndienst от 2020 г. и дали е възможно той да бъде реализиран днес. „Мисля, че да. Това е хубава кола. Изглежда добре, така че защо не? Ванът като продукт, като идея или концепция за нова кола, вече е много интересен в комбинация с лукса“, казва Варга.

Той не подценява факта, че минивановете са много популярни в Азия. Те са харесвани заради простора и комфорта, който могат да предложат. Големи седалки, пространство, лукс, технологии. Всичко е възможно в един миниван.

И все пак, върлите фенове на Porsche да не бързат да се ядосват. Варга бърза да подчертае, че идеята за Porsche миниван е негово лично мнение. Няма индикации, че и самата компания обмисля подобен продукт, но всичко е възможно. Особено като се има предвид, че пазарът наистина се променя и самият факт, че вече имаше такъв прототип, подсказва, че компанията не изключва нищо в своето бъдеще.

коли автомобили Porsche електрически автомобил миниван