VW съветва клиентите си да се откажат от определени опции

В момента за определени конфигурации на ID.Buzz може да се чака до 18 месеца, но отказът от една или друга опция може да намали времето на чакане с 11 месеца

Volkswagen ID Buzz

, Volkswagen

Volkswagen ID.Buzz

Е лектрическият Volkswagen ID.Buzz бе официално представен у нас през миналата седмица. Легендарното Bulli е преродено, а феновете наистина чакаха този момент с години. За съжаление на някои от тях, те ще трябва да продължат да го чакат с години, докато им бъде доставен. Но от компанията съветват клиентите си как биха могли да намалят времето за доставка наполовина, в някои случаи дори с 11 месеца. При положение, че за някои поръчани модели се чака до 18 месеца.

Volkswagen потвърждава пред Autocar, че някои клиенти на ID.Buzz могат да изпреварят опашката, ако се откажат от някои опции. Така хем ще спестят пари, ще може да намалят времето за чакане с до 11 месеца.

Това е странно, защото опциите значат чиста печалба, но явно проблемите с производството наистина са сериозни, след като една компания съветва хората да се откажат от нещо, от което тя би спечелила.

Една от опциите, която пести най-много време, е двуцветното изпълнение. Ако човек заложи на един от шестте налични цвята, а не на алтернативата с четири опции за двуцветно изпълнение на екстериора, това ще означава доставка в рамките на седем месеца, а не до 18.

Друг съвет от компанията е свързан с отказването на определени опции, например Infotainment Package Plus, който изисква повече чипове, които от години мъчат индустрията. Така процесът на производство също ще се ускори.

ID. Buzz се произвежда в завода в Хановер, който тази година трябва да достигне капацитет от 130 000 бройки. Сред проблемите в производството е фактът, че задвижването на ID. Buzz и ID. Buzz Cargo се асемблира в Барсингхаузен, след което се прехвърлят в Хановер. От 2024 г. този процес ще се извършва единствено в завода в Хановер.

Volkswagen ID. Buzz Volkswagen