Volkswagen извади по-дълъг, по-мощен, с повече места и 4х4 ID. Buzz

Версията с удължена база е почти 18 см по-дълга от версията с два реда седалки. Дебютира първо в САЩ, след това идва и в Европа

Volkswagen ID Buzz Long

Volkswagen

А мериканците най-после имат достъп до Volkswagen ID. Buzz, но не какъвто и да е, а с три реда седалки, повече мощност и по-голяма батерията. Така от компанията се надяват, че легендарният в Щатите Bulli ще отговаря на очакванията и клиентските нагласи.

Северноамериканската версия на VW ID. Buzz е 175 мм по-дълга от двуредовата европейска версия, достигайки до дължина от 4887 мм. Дизайнът остава непроменен, с идентични надвеси отпред и отзад. Допълнителната дължина идва от удълженото междуосие, което вече е 3239 мм срещу 2985 мм на европейския модел. Широчината е 1979 мм, а височината 1895 мм.

Всички тези размери водят до това, че удълженият модел вече предлага място за до 7 човека. Може да се поръча и в конфигурация 2+2+2. Вторият ред седалки се плъзга напред-назад до 200 мм. Седалките на третия ред могат да се демонтират изцяло, както и да се сгънат и да образуват равен под (заедно с тези на втория ред), за да се улесни товаренето на дълги и обемисти товари.

Volkswagen

Стандартно седалките са с подгрев, а стъклата зад предните двама пътници са затъмнени. Що касае остъкляването, ID. Buzz е оборудван с най-големия панорамен покрив в гамата на Volkswagen Group: дълъг е 1712 мм и е широк 1036 мм. Интересното е, че той може да се затъмнява в зависимост от светлината

Американският ID. Buzz споделя някои общи черти с ID.7. Използва същата батерия с капацитет 91 kWh (брутен) като ID.7 Pro S, тя е по-голяма от тази в модела с къса база (82 kWh). За момента от компанията не посочват пробег за модела.

Volkswagen

Електромоторът APP550 от ID.7 е на линия и тук. Версията със задно задвижване разчита на 286 к.с. и 550 Нм, съществен скок от настоящите 204 к.с. и 310 Нм.

ID. Buzz ще се предлага и във версия с два електромотора (от 2024 г.), т.е. задвижване на четирите колела. В този случай системната мощност е 340 к.с.

Volkswagen VW ID. Buzz ID. Buzz Obi-Wan Kenobi Bullitt