Volkswagen e-up! - обратно в играта

Градският мъник се завръща, може да измине близо 260 км с едно зареждане на батерията

Валентин Маринов,
Volkkswagen e UP

Volkswagen

Volkswagen обяви официално, че връща в гамата си още тази година градския мъник е-up!. Продукцията му в края на 2020 г. е била спряна заради това, че клиентите чакали по 16 месеца за доставка на автомобилите им.

VW подновил производството още през м.г. Първо ще бъде захранен германският пазар, а след това и европейският като цяло.

Е-up! се връща към ролята си на първия в гамата електрически автомобил, над него остава хитовият ID.3. С днешна дата са продадени над 80 хиляди мъника из целия свят. В Германия е бил №2 по сключени договори за EV през 2021 г. (30 800 броя).

Volkswagen

Цената започва от 26 895 евро и включва данъците в Германия.

Максималната мощност е 83 к.с. Автомобилът използва батерия с 32,2 kWh, а най-голямата дистанция, която може да измине с едно зареждане, е 258 км. Като да отидете до Пловдив и да се върнете. Захранването батерията отнема 60 минути до 80 процента.

Мястото на e-up! през миналата година бе заето от Dacia Spring, която стана най-продаваният EV на Стария континент с 46 хиляди заявки. Изглежда, че германският концерн иска да си върне пазарното лидерство. Очертава се страхотна надпревара (това обикновено е добре за потребителите) до 2024 г., когато ще излезе наследник на румънския автомобил.

Няма да чакаме дълго за ответна реакция и от страна от VW.

завръщане Evija електромобилите Volkswagen e-Up Volkswagen