В нишовите продукти е високият марж, затова Genesis лансира спортен суббранд

Самата Genesis се появи като луксозен бранд на концерна Hyundai-Kia, а сега иска да постигне още по-голям марж с още по-нишови продукти

Genesis Magma GV60 Concept

Genesis

С уббранд на суббранда, това реално е Magma, появяващ се под шапката на Genesis, а той от своя страна преди години бе създаден като луксозно подразделение Hyundai. Да не говорим, че и последният има вече „N” звено, така че връзката стана много дълга.

Свързващото тук е, че нишовите продукти са все по-привлекателни и за клиенти, и за марки, особено за последните, които получават много висок марж на печалбата. А пък клиентите могат да се похвалят с нещо специално, при това в ограничен тираж. Както казват американците – win-win situation.

Приоритетът на Magma, според креативния шеф Люк Донкерволке, е да „погледне отвън” суровата скорост и динамика”, „давайки приоритет на изживяването зад волана, за да разпалим удоволствието от спортното шофиране.”

Изложението в Ню Йорк е мястото, където ще дебютира GV60 Magma, която изглежда осезаемо по-злобна, стъпвайки по-ниско и по-широко спрямо електрическия кросоувър GV60. Специалните 21-цолови джанти са проектирани така, че да насочват въздушния поток към спирачните дискове и да подобряват представянето им при тежки и повтарящи се натоварвания.

 Genesis Magma GV60 Concept

Genesis

Genesis Magma GV60 Concept

Около предната решетка и колесните арки са отворени големи въздуховоди, които допълнително да оптимизират насочването на въздушните струи.

Отзад се откроява антиклирото и масивният дифузьор. Специфичната оранжева боя завършва агресивния облик не само на GV60 Concept, а също на GV80 Coupe Concept, G80 Magma Special и X Gran Berlinetta.

Genesis казва, че GV60 Magma разчита на подобрена батерия и мотор, което ни кара да мислим, че става въпрос за същата батерия с капацитет 84 kWh и 641 к.с. от два електромотора, които свързваме с Hyundai Ioniq 5 N. И в тази връзка ще кажа, че следващият месец ще имам огромното удоволствие да тествам Ioniq 5 N на писта, за което ще разкажем подробно, естествено.

Genesis Magma GV60 Concept суббранд Magma Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo Concept