Шефът на VW обяснява преимуществата на е-колите пред тези с ДВГ

Пламен Георгиев,
Херберт Диес Volkswagen

Volkswagen

Херберт Дис

В чера писахме за Херберт Дис, който използва лицето и движещата сила на основния си конкурент, за да мотивира мениджърския си екип. Става въпрос за събиране на 200 мениджъри на Volkswagen, на която среща с видео връзка се включва Илон Мъск, за да даде част от рецептата си на успеха.

Илон Мъск говори пред… шефове на Volkswagen

Днес големият човек във Volkswagen отново е в полезрението ни. Отдавна той е главната движеща сила зад най-голямата трансформация в историята на марката. Херберт Дис е привърженик на електромобилите, но скорошният му пост в LeinkedIn е доста смел дори и за неговите стандарти. В този пост той говори за предимствата на електромобилите пред автомобилите с ДВГ, като сравненията са доста смели.

Ето какво пише Дис: „Шофирането на автомобил с двигател с вътрешно горене струва до 50% по-скъпо спрямо електромобил! Autozeitung прави сметките, взимайки предвид всички разходи:

Шофирането на VW Tiguan струва около 30% повече на километър спрямо ID.4. Един километър в Audi Q5 струва около 40% повече спрямо Q4 e-tron. И шофирането на Skoda Kodiaq е около 50% по-скъпо на километър спрямо Enyaq!

Volkswagen лансира електрическата версия на GTI - двумоторния ID.4 GTX

Самият факт, че по този начин Дис обезкуражава клиентите да купуват бензинов Tiguan е сериозна заявка, че Volkswagen наистина не се шегува с целта си да измести Tesla от световния връх при електромобилите.

Остава да видим до каква степен плановете на Volkwagen ще се изпълнят, колко тежат думите на Дис. Интересно е да се види и дали в бъдеще Volkswagen и Teslas няма да си сътрудничат под някаква форма, тъй като двамата шефове на компаниите показват сериозно уважение един към друг.

Илон Мъск говори пред… шефове на Volkswagen

Обновеният Ford Focus с огромен „телевизор”

Джеръми Кларксън избра своя автомобил на 2021 година

Източник на статията: Vesti.bg

електромобили Volkswagen Херберт Дис