Революционният китайски HiPhi X е готов за Европа, TUV SUD го хомологира

Един от най-продаваните електромобили в Поднебесната стъпва на Стария континент, след него идва HiPhi Z

Пламен Георгиев,
HiPhi X

Newspress

Е лектрическият HiPhi X предлага няколко първи за индустрията решения, смесвайки най-модерната технология с лек и авангарден дизайн. Ключовите технологии са PML програмируеми фарове, способни да проектират картини и дори видео, както и интелигентна автоматична система за контрол на вратите.

Задвижването е поверено на два мотора с мощност 220 kW, които задвижват модела до 100 км/ч за 3,9 секунди. Ефикасността на моторите е 97,2%, сред най-добрите в класа. Те се захранват от батерия с капацитет 97 kWh, която предлага пробег до 650 км във версия Extended Range (цикъл на измерване CLTC).

Всяка версия на HiPhi X е оборудвана с аудио система Meridian със 17 високоговорителя, 19,9-инчов „телевизор”, както и интелигентна система за ароматизиране на интериора. HiPhi X идва в конфигурация с 6 места или ултра луксозна версия с 4 места, която е оборудвана с хладилник, 8-инчови сензорни екрани отзад и две индивидуални кресла.

Хомологационният процес от TÜV SÜD гарантира, че HiPhi X отговаря на всички европейски стандарти и регулации. Тук са включени анализ на системата за контрол на батерията, системите за контрол на шасито, спирачките, управлението и системите за подпомагане на водача.

Newspress

Плановете на Human Horizons са да лансират първоначално HiPhi X, но скоро след това в Европа ще бъде пуснат и флагманът HiPhi Z.

Електрическото купе разчита на батерия с капацитет 120 kWh, която гарантира пробег до 705 км (цикъл CLTC). Ускорението до 100 отнема 3,8 секунди. В технологичния му арсенал фигурират HiPhi Bot, първата роботизирана ръка в индустрията, която държи централния екран и се регулира на четири градуса.

HiPhi X китайски автомобили HiPhi