Първият SUV от гамата Neue Klasse на BMW ще ни предложи ново поколение технологии

Колата ще направи своя дебют през 2025 г.

Мартин Дешев,
BMW Neue Klasse

, BMW

SUV-ът ще споделя стила на BMW Neue Klasse.

BMW активно напредва с работата по първия си SUV от поколението Neue Klassе. Колата ще е с размери на iX3 и ще дебютира през 2025 г. с множество нови технологии, съобщава AutoExpress.

Прототипи вече обикалят в някои държави и тестват разработките. Очаква се дизайнът да следва доста от основните щрихи и линии, които видяхме с прототипа Vision Neuse Klasse през септември т.г.

Това включва фарове и предна решетка, които се сливат в един елемент, акцент към ретро визията и вероятно доста по-малки „бъбреци“ от това, което сме свикнали да виждаме сега. Силуетът ще е сходен с този на настоящите SUV-ове на марката, но с обновени детайли. Задната колона например ще е „скрита“.

В интериора също ще има много промени. Една от най-значимите е BMW Panoramic Vision – цялото предно стъкло ще може да е в ролята на дисплей и на него ще се изобразяват различни детайли и информация. Таблото ще е в духа на Vision Neue Klasse, но специално направено за този модел. Очаква се той да е с минималистичен дизайн – един голям дисплей за арматурно табло и втори екран за централната конзола.

Колата ще е с изцяло електрическо задвижване – шесто поколение eDrive. Очаква се да предложи 30% по-дълъг пробег, 30% по-бързо презареждане и 25% по-ефикасна батерия. Очакваният пробег е около 563 км. с едно зареждане. Стандартно ще се предлага с един електромотор, но платформата позволява до 4 мотора за по-спортни модели.

коли автомобили електрически автомобил електромобили BMW