Porsche извади Taycan GTS в чест на “Хокенхайм”

Притежателите на специалното издание получават достъп до центъра на марката на пистата

Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition

Porsche

Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition

Porsche показа Taycan GTS Hockenheimring Edition - автомобил в чест на 90-годишнината на пистата “Хокенхайм”. Специалното издание ще се продава в Германия и други избрани пазари в Европа.

Porsche

Цветът на екстериора се определя като “каменно сиво” и е дело на програмата на марката за персонализация. Той е със златисти и бежови тонове. Личат акценти от бронзит, които са в съзвучие с каменно сивото.

Porsche

И, разбира се, поставени са емблеми с надписа 90 Hockenheimring Edition - не може да е друго. Такъв е и "ключът". Именно те качват хиляди нагоре към цената и палят страстта на фенове на марката и колекционери. Всичко се подсилва от връзката с пистата, познаваща огромен брой паметни битки във Формула 1 и други моторни надпревари.

Porsche

Кожата в интериора е предимно черна, а за контраст е използвано зелено на някои места. Използвано е и специално дърво, а бронзит се вижда на предавателния лост, поставките за чаши и вентилационните отвори.

Porsche

Няма промени в задвижването. Taycan GTS стои между 4S и Turbo в гамата на електрическия модел. Двата му електромотора имат общо 590 к.с., благодарение на което ускорението до 100 км/ч отнема 3,5 сек. Батерията е с капацитет от 93,4 киловата.

А като стана дума за пазари в началото, хората, които се сдобият с това специално издание, ще имат достъп до комплекса на Porsche на “Хокенхайм”. Ще могат и две години за зареждат там безплатно. Разполагат и с преференции за паркиране по време на събития.

Porsche

специално издание писта Хокенхайм Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition