Porsche извади Taycan GTS в чест на “Хокенхайм”

Притежателите на специалното издание получават достъп до центъра на марката на пистата

Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition

, Porsche

Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition

Porsche показа Taycan GTS Hockenheimring Edition - автомобил в чест на 90-годишнината на пистата “Хокенхайм”. Специалното издание ще се продава в Германия и други избрани пазари в Европа.

Porsche

Цветът на екстериора се определя като “каменно сиво” и е дело на програмата на марката за персонализация. Той е със златисти и бежови тонове. Личат акценти от бронзит, които са в съзвучие с каменно сивото.

Porsche

И, разбира се, поставени са емблеми с надписа 90 Hockenheimring Edition - не може да е друго. Такъв е и "ключът". Именно те качват хиляди нагоре към цената и палят страстта на фенове на марката и колекционери. Всичко се подсилва от връзката с пистата, познаваща огромен брой паметни битки във Формула 1 и други моторни надпревари.

Porsche

Кожата в интериора е предимно черна, а за контраст е използвано зелено на някои места. Използвано е и специално дърво, а бронзит се вижда на предавателния лост, поставките за чаши и вентилационните отвори.

Porsche

Няма промени в задвижването. Taycan GTS стои между 4S и Turbo в гамата на електрическия модел. Двата му електромотора имат общо 590 к.с., благодарение на което ускорението до 100 км/ч отнема 3,5 сек. Батерията е с капацитет от 93,4 киловата.

А като стана дума за пазари в началото, хората, които се сдобият с това специално издание, ще имат достъп до комплекса на Porsche на “Хокенхайм”. Ще могат и две години за зареждат там безплатно. Разполагат и с преференции за паркиране по време на събития.

Porsche

специално издание писта Хокенхайм Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition