Полицията в Ню Йорк ще гони лошите с Ford Mustang Mach-E GT

А сред такситата в Голямата ябълка вече има Tesla Model Y

,
Ford Mustang Mach E GT NYPD

NYPD

Т ова си е класика - полицията на Ню Йорк (NYPD) се качва на Ford Mustang. Но модерна класика, защото мустангът е Mach-E GT. Електрическият.

Може би най-популярното полицейско управление в света се похвали с придобивката с публикация в Туитър. А за да е всичко по-убедително, един е изложен на автомобилния салон в Ню Йорк.

Управлението получи няколко за тестови шофирания, а автомобилът официално ще стане част от парка на NYPD през лятото. И ще бъдат сто коли.

Ford Mustang Mach-E GT е с 487 к.с. от два електромотора, а максималният му въртящ момент е 860 Нм. Все пак динамиката не е същата като на редови автомобил - 3,7 сек. от 0 до 100 км/ч, защото е по-тежък заради защитите му.

Целият е брониран, а има и други неща, за които NYPD обяснимо не казва нищо. Най-малкото са “бурканите” отгоре. Пробегът също не се очаква да е 435 км - отново заради по-голямото тегло и променена аеродинамика.

Полицията в Ню Йорк разполага с хибриди, а от миналата година и с Tesla Model 3, така мустангът не й е първият електромобил.

И тук нещо много интересно - двата щатски бранда, Ford и Tesla, един вид разменят местата си. Това е другата електрическа новина, свързана с нюйоркска икона - Tesla Model Y се присъединява към жълтите таксита в града, като част от компанията Gravity. Тя вече разполагаше с Ford Mustang Mach-E.

Gravity

Gravity е стартъп, ориентиран към електрическата мобилност, което включва и инфраструктура. А Model Y се предлага и като лимузина, за специални превози и т.н., тъй като е по-голям и вече подсилен с лукс, като се почне от информационно-развлекателни глезотии, панорамен покрив и т.н.

Gravity

Цената обаче остава стандартната като за “нормално” такси, когато се касае за обикновена услуга.

Gravity инсталира 24 бързи зарядни станции в Манхатън.

В Ню Йорк има програма за електрифициране на автомобилния парк. Неин основен двигател е губернаторът на града Кати Хотчъл. Наскоро тя обяви, че бързи зарядни станции ще бъдат инсталирани и на летище “Ла Гуардия”.

Gravity Tesla Model Y таксита Ню Йорк автошоу Полиция на Ню Йорк NYPD Ford Mustang Mach-E GT