Opel: продължаваме по пътя към пълна електрификация

Новите Grandland и Frontera завършват първата фаза от електрификацията на марката, следващите модели ще са изцяло електричес

Opel Frontera

, Opel

Opel Frontera

Opel, който вчера лансира Frontera, заяви готовността си да продължи със стратегията си за пълна електрификация, макар пазарът да показва охлаждане към електрическите автомобили в Европа, особено в Германия.

Флориан Хютъл, изпълнителен директор на Opel, е „твърдо уверен“, че електрическата мобилност е най-добрият начин за продължаване напред, за да се разгърне тя възможно най-широко.

„Нашият фокус е да направим тези автомобили достъпни за по-широка клиентска база“, каза Хютъл пред Automotive News.

Цената на електрическата Frontera с пробег 300 км ще стартира от 29 000 евро в Германия. По-скъпата версия с пробег до 400 км ще започне от 35 000 евро.

Frontera, който ще замени Crossland в гамата на Opel, ще се предлага и с 1,2-литров двигател с мека хибридна технология. Този модел ще стартира на цена от 24 000 евро.

Бъдещите продукти на Opel ще предлагат само изцяло електрическо задвижване след 2025 г.

Продължаваме със следващото поколение модели Opel, който ще са само електрически. Имаме добър пример за концепта Experimental”, каза Хютъл. „Opel харесва да работи с концептуални модели, и после да ги превръща в серийни. Experimental показва следващата стъпка в нашите планове за изцяло електрически модели в бъдеще.“

Grandland, който бе лансиран преди три седмици в Германия, е с ДВГ, плъг-ин хибридна и BEV версии. Босът на компанията е уверен, че тя постепенно ще увеличи дела на продажбите на на изцяло електрически автомобили.

Компанията работи по нов достъпен EV, който се очаква да стартира от 25 000 евро. В момента най-евтиният електрически модел, Corsa, започва на цена малко под 30 000 евро в Германия.

Opel Opel Frontera Флориан Хютъл