Изненадата от Opel Frontera: ще има версия и със 7 места

Освен обещанията за супер конкурентни цени, моделът ще се предлага с хибридно и изцяло електрическо задвижване

Opel Frontera Electric

, Opel

Opel Frontera Electric

П реди няколко седмици Opel показа първите изображения на новата Frontera, но днес вече научаваме и повече подробности за новия SUV на марката. Освен обещанията за конкурентни цени на модела, вече знаем, че Frontera ще се предлага като хибрид и електромобил.

Голямата новост, която бе разкрита по време на презентацията пред медии в Истанбул, е свързана с вътрешното пространство на модела, което е толкова просторно, че ще се предлага и версия със 7 места.

Водачът и пътниците разполагат с кокпит с нов дизайн на волана и два 10-инчови широки екрана. Двамата отпред могат да се възползват от новите патентовани Intelli-Seats седалки, които облекчават натиска върху опашната кост и гарантират пълен комфорт на дълъг път.

В багажника могат да се съберат над 450 литра багаж; със сгънати седалки обемът достига 1600 литра. Интересна опция са релсите на покрива и палатката със стълба, специално проектирана за модела, който може да издържи до 240 кг върху покрива си.

Frontera се предлага като хибрид с 48-волтова технология и като напълно електрически. Frontera Hybrid разполага с 1,2-литров бензинов турбо двигател (100 к.с.), който работи в комбинация с електрически мотор с мощност 28 к.с. и електрифицирана шестстепенна трансмисия с двоен съединител. В допълнение, Frontera Hybrid ще се предлага и с 1.2 турбо двигател със 136 к.с.

Opel Frontera Electric ще може да изминава повече от 300 километра (според WLTP2). Във версия за „дълъг пробег“, новата Frontera Electric ще може да измине до около 400 километра (WLTP).

Opel Frontera Opel