Нико Розберг получи първата Rimac Nevera, нарича я „състезателен автомобил” (видео)

След като се отказа от Формула 1, Нико Розберг се изживява като влогър, а шаси №1 на върховния електромобил е в гаража му

Пламен Георгиев,
Rimac Nevera Нико Розберг

Rimac Automotive

П озната преди като C_Two, Nevera се произвежда в Хърватия. Ще бъдат направени само 150 бройки от този уникален електромобил, цената му започва от 2 млн. евро.

Автомобилът на Нико пристигна в Монако по-рано този месец. Едва сега германецът е готов със своето представяне на мощния 1914 к.с. електрически хиперавтомобил. Мате Римац казва, че Nevera е способна да ускори до 96 км/ч за 1,85 секунди.

За Nevera Розберг казва: “Това е най-спортният автомобил, който съм карал, въобще. Стои толкова добре на пътя, толкова агресивно, вижте само сцеплението на това нещо…”

Бившият шампион във Ф1 изтъква липсата на всякакво недозавиване, което е най-добрата констатация за толкова тежък автомобил. Nevera тежи 2150 кг. Голяма част от тях се пада на литиево-йонната батерия с капацитет 120 kWh, която захранва четирите електромотора, един за всяко колело.

Проектирана да гарантира върховна динамика, Nevera предлага и доста сериозен пробег, максималният е 550 км по цикъла WLTP.

Но по-важното е, че Nevera е най-бързият сериен електромобил в света. Оборудвана с гуми Michelin Cup 2R, електрическият хиперавтомобил ускорява до 412 км/ч. Ускорението на четвърт миля отнема 8,5 секунди.

Rimac Rimac Nevera Нико Розберг