„Направете си услуга, купете Polestar. Или нещо друго”. Само не и Tesla

Това съветва YouTube влогър, след като чисто новият Model Y го оставя на пътя (с пълна батерия), заключен в колата

Пламен Георгиев,
Tesla Model Y

, Getty Images

Tesla Model Y

Б ританецът Том Екстън, YouTube влогър и автомобилен колекционер, е сериозно вбесен от чисто новата си Tesla Model Y, която го остава на магистралата, заключен в колата.

Пред Business Insider Екстън разказва, че на 8 декември вечерта тръгва през нощта от Лондон, но минути, след като напуска дома си, електромобилът „изключва”.

Tesla Model Y е само на пет дни. За щастие автомобилът е издал нужните команди да „отбие безопасно”. На централния дисплей се вижда следното съобщение: „електрическата система е неспособна да поддържа всички функции. Изключете функции, за да запазите енергия.”

Екстън твърди, че това съобщение се е появила след само 15 минути шофиране, като от снимката се вижда, че зарядът на батерията е за 216 мили (348 км).

Но загубата на мощност означава повече от внезапен край на пътуването. Екстън разказва, че „цялата мощност изчезва”, а това значи едно: вратата не може да се отвори по стандартния начин. Той е принуден да направи това по аварийния начин.

Той разказва, че използването на аварийното отваряне на вратата води до счупване на шофьорското стъкло. Но това е нищо. Собственик на Tesla в Канада разказва, че му се е наложило с ритник за счупи предното стъкло, за да излезе от Model Y, която се възпламенява.

Крайният резултат е, че Екстън е трябвало да чака 6 часа за пътна помощ. Положителното е, че поне не е бил с приятелката и кучетата си, за да не изпитат и те това преживяване.

Макар да казва, че операторът от кол центъра на Tesla да е бил много отзивчив, Екстън има един съвет: „направете си услуга и си купете Polestar. Или нещо различно от Tesla.”

Tesla Tesla Model Y любопитно електромобили проблеми Tesla