Все повече шофьори на Tesla са обект на агресия на пътя

Модата за обгазяване на американските автомобили не е отминала, но омразата към Илон Мъск прави жертви обикновените шофьори

Пламен Георгиев,
Tesla Model X

, iStock

Tesla Model X

В се повече собственици на автомобили Tesla в САЩ съобщават за случаи на агресия на пътя и зарядните станции срещу тях. Това се отдава или на омразата към Илон Мъск, или на презрението към електромобилите като цяло.

Собственици на автомобили Tesla в Орегон разказват пред Axios Des Moines, че „рутинно им се подиграват, засичат ги на пътя и ги блокират на зарядните станции.” Изданието е разговаряло със собственици на електромобили на марката в щата, които разказват, че продължават да са обект на обгазяване от големи дизелови пикапи (често собствениците на тези „камиони” им махат всякакви видове филтри, изпреварват Tesla-та, форсират двигателя си и резултатът е огромно кълбо черен дим) или стават обект на т. нар. ICEing (игра на думи от ICE [ДВГ] и замразяване) – блокиране на достъпа до зарядна станция с коли с двигатели с вътрешно горене.

Всичко това най-вероятно е причинено от доста противоречивата личност на Илон Мъск, чието реноме пострада доста сериозно след поредицата скандали около Twitter. Не помага и фактът, че наскоро Мъск отблокира профила на Доналд Тръмп. Именно това може да е причината, заради която обикновените хора изпитват гнева от неодобрението срещу Мъск на гърба си.

Британското издание The Guardian развива темата, като започва материала си с историята на Алиса Милано, която наскоро се е отказала от своята Tesla, заменяйки я с е-модел на Volkswagen. Като причина за това тя изтъква Мъск и придобиването на Twitter.

Нейният пост в социалната мрежа предизвиква сериозни нападки от твърдото ядро фенове на Tesla, един от които й казва, че Volkswagen е създадена от нацисти, а Илон Мъск отговаря на този туит с емотикон усмивка!

Изданието интервюира няколко американци от различни щати, които казват едно: шофират ли Tesla – имат проблеми, шофират ли конвенционалните си автомобили – не. Дори такива случаи има и в калифорния, където е домът на Tesla.

Илон Мъск агресия на пътя Tesla