Мъск се „надява” Tesla Roadster да влезе в производство през 2024 г.

Това е поредното отлагане на второто поколение, което щяло да предлага и опция SpaceX, на която Дом Торето би завидял свирепо

Tesla Roadster

, Tesla

Tesla Roadster

В торото поколение на Tesla Roadster се превърна в градска легенда през последните години, рядко някой е виждал такъв екземпляр, но стане ли дума за него, всички знаят и разказват митове, нещо като Голямата стъпка. Представен през 2017 г., Tesla твърдеше, че ще започне производство през 2020 г. Сега сме почти по средата на 2023 г., а производството му още не е започнало, не се знае и кога ще стане.

За щастие Мъск даде (правил го е и друг път) някаква надежда, че все пак скоро ще видим модела в серийно производство. По време на годишната среща на акционерите той разкри, че дизайнът и инженерингът трябва да бъдат завършени тази година, а в серийно производство да влезе (евентуално) през 2024 г.

Слагаме евентуално в скоби, защото думите на Мъск буквално звучат така:

Да се надяваме, че производството ще започне – това не е ангажимент, но се надявам на старт на производството догодина.”

„[The Roadster] не е само върхът на сладоледа, но и черешката на тортата, затова определено няма да даде голям принос към приходите. Той ще добави нещо скромно към печалбите, но ще е ненормален!”

Мъск потвърди също, че роудстърът ще се предлага с пакет SpaceX. Става ясно, че този пакет SpaceX ще замени задните седалки с композитен резервоар. Батерията на автомобила ще захранва помпа, която от своя страна ще генерира налягане в тръстери със студен газ, някаква по-сложна система на бутилките с нитро на Дом Торето. Вече има хора, които вярват, че това ще доведе до ускорение на Tesla за малко над 1 секунда!

Tesla Tesla Roadster