MG представи съперник на мъника Citroën Ami

Comet излиза в Индия, продава се и в Китай, засега не е ясно кога ще дойде в Европа

Валентин Маринов,
MG Comet

, MG

MG Comet

П ритежаваната от китайци марка MG представи мъника Comet, четириместен градски автомобил, предназначен за поколението Z.

Той излиза първо в Индия на цена от 7800 паунда и е пряк съперник на 4-колката Citroën Ami (и като цена), макар да е малко по-голям - 2974 мм дължина, 1505 мм широчина и 1640 мм височина. При Ami тези мерки са 2410 мм, 1390 мм и 1520 мм.

MG

Задвижва се от синхронен електродвигател с постоянен магнит, доставящ 45 к.с. към задните колела. Други технически данни на този етап няма.

Единствено знаем още, че батерията е литиево-йонна и с 17,3 кВч, което осигурява повече от отличния пробег от 230 км. Може да се зарежда до 3,3 кВ.

MG

Бързо зареждане не се предлага. А зареждането от 0 до 100% отнема около седем часа.

Интериорът обяснимо е спартански, включващ 10,25-инчови дисплеи за информационно-развлекателната система и поддръжка за Android Auto и Apple CarPlay.

MG

Функциите за безопасност все пак включват ABS, камера за заден ход, сензори за паркиране, двойни предни въздушни възглавници и стойки за детски седалки Isofix.

Не е ясно кога Comet ще дойде в Европа, но тя е в плановете. Автомобилчето се продава в Китай като Wuling Air EV и в Египет като Chevrolet Spark EV.

MG Comet MG Comet Citroen Ami MG Cyberster