Lucid в Европа - 218 000 евро за начало на разговора

По предварителни данни пробегът можел да достигне до 900 км

Lucid Air Dream Edition R

Lucid

Lucid Air Dream Edition R в Мюнхен.

Ч е американският луксозен EV бранд Lucid идва в Европа през лятото не е новина. Преди малко повече от две седмици ви информирахме за това, но тогава информацията на Autocar беше неофициална.

Сега бе потвърдена на сайта на марката - с конкретни намерения и цени.

В Стария свят ще се предлага Lucid Air Dream Edition P и R на базова цена от 218 000 евро в Германия и 222 000 в Нидерландия. Също така в Швейцария и Норвегия - други две страни с вече солидно електрифицирани автопаркове и заможни хора с висок жизнен стандарт.

През миналата седмица и Lucid обяви, че вдига цените заради по-скъпите суровини. Това ще стане от юни, което явно касае европейския старт на продажбите, планиран именно за тогава. Поскъпването няма да засегне клиентите в САЩ, които са направили поръчки и чакат скъпите си придобивки.

Първото официално събитие е в петък, 13 май (прекрасен избор за дата) в Мюнхен. Предстои отварянето на шоуруми и сервизи на местата, където ще има официални продажби.

Наскоро също така стана ясно, че тази година Lucid планира да продаде 14 хиляди екземпляра. Което е втора корекция. Първо бяха 20 хиляди в началото на годината, но бяха намалени на 12 хил. При интерес за поръчки в порядъка на 25 хил. Нищо чудно да настъпи нова промяна, ако се окаже, че интересът в Европа е по-голям от очаквания.

За това биха помогнали данни, посочени в удебелен шрифт на сайта на Lucid - Dream Edition R идва в Европа с пробег, който може да достигне 900 км по WLTP. Максималната му мощност е 1111 к.с.

Все пак има звездичка, а в малкия шрифт се посочва, че по отношение на пробега данните са предварителни и че официалните ще бъдат оповестени по-късно.

При всички положения ставало дума за коли с 19-цолови джанти. Посоченият разход е 13,1 кВ/ч на 100 км за въпросния Air Dream Edition R.

Lucid

Швейцария норвегия Нидерландия Германия пробег през зимата продажби в Европа Lucid Air Dream Edition R Lucid Gravity SUV