Lucid Gravity тръгва след Model X с пробег 700 км и цена под $80 000

С по-просторен интериор (до 7 места), по-висок пробег и почти идентична цена с тази на Model X, Lucid Gravity прави силна заявка… на хартия

Пламен Георгиев,
Lucid Gravity

Lucid Motors

Lucid най-после разкри своя втори модел и първи SUV с три реда седалки, който се присъединява към седана Air. Младият стартъп обещава, че Gravity ще предлага щедро вътрешно пространство с място за до седем човек, пробег до 700 км (440 мили) и лукс на борд, като всичко това ще стартира на цена под $80 000. Но много от обещанията, дори заканите на Lucid така и не са се изпълнили до момента, затова трябва да се гледа с едно на ум на всичко, казано от Питър Роулинс.

За момента от компанията още не са разкрили параметрите за мощност и въртящ момент, знаем само, че Lucid вкарва в Gravity своето следващо поколение електромобили. Те щели да ускоряват големия SUV от 0 до 96 км/ч за 3,5 секунди.

Не знаем нищо и за капацитета на батерията на Gravity, но отново на обещания очакваме, че тя ще е наполивана на тези на конкурентите. Въпреки това от компанията се обещава пробег до 708 км. Само за сравнение ще посочим, че Tesla Model X успява да предложи до 560 км.

Lucid Motors

Пробегът на Gravity се подпомага от отличния коефициент на челно въздушно съпротивление от 0,24, който е идентичен с този на Tesla SUV.

Интересното е, че 900-волтовата електрическа архитектура на модела ще позволи зареждане на ток за изминаване на до 322 км са само 15-ина минути.

Lucid Motors

Вътрешният обем е наистина впечатляващ, като той отстъпва само на този в Cadillac Escalade IQ. Благодарение на това дори пътуващите на третия ред ще имат достатъчно място в зоната на краката, а тези на втория ред ще бъдат третирани с плъзгащи се кресла и вградени таблети.

Пред водача основният акцент е 34-инчовият извит OLED дисплей, под него има и „телевизор”.

 Моделът въвежда иновативно окачване. То предлага режим Zero Gravity, който се адаптира автоматично към терена.

Lucid Gravity SUV Lucid Motors