Lucid Gravity обещава динамика на суперавтомобил, но с място за 7 човека

Пробегът на новия SUV ще е без аналог на пазара, в сметките не влиза Lucid Air

Пламен Георгиев,
Lucid Gravity

, Lucid Motors

Lucid Gravity

П итър Роулинсън е доста смел в изказванията си, но обещанията му издишат откъм изпълнение, защото Lucid има много сериозни проблеми с доставките. Но такива имаше и Tesla, така че Lucid също трябва да получи кредит на доверие, най-малкото защото компанията показа и втория си модел в гамата.

За момента това са само няколко загатваща изображения, но изпълнителният директор на компанията не се притесни да заяви:

Точно както Lucid Air предефинира категорията на седаните, така и Gravity ще повлияе на света на луксозните SUV, поставяйки нови стандарти.”

За момента е още рано за технически параметри, тъй като разкриващата кампания тепърва започва. Но знаем, че 3-моторният Lucid Air Sapphire предлага 1217 к.с., докато малко по-маломощният Air Grant Touring изминава до 830 км с едно зареждане.

На база тези цифри може да предположим, че Gravity наистина ще изпъква с мощност и пробег, като ще отстъпва само на Air, тъй като ще е по-тежък. Това предположение идва на база по-голямото тегло на батерията, която трябва да е достатъчно голяма, за да може да задвижва този 7-местен автомобил на много дълги разстояния, както го прави Air.

Lucid Motors

Освен факта, че Gravity ще предлага място за седем места, производителят казва, че автомобилът ще размита на концепцията Lucid Space Concept, позволяваща гъвкаво конфигуриране на интериора. Това значи, че той може да е за петима, шестима или седем човека, но най-впечатляваща е остъклената повърхност. Реално над нивото на вратите има само носещи греди, всичко друго е стъкло.

Автомобилът ще разчита и на следващото поколение дисплеи с висока резолюция Glass Cockpit с нова версия на софтуера Lucid UX.

Lucid Motors

Повече информация за втория си модел Lucid ще разкрие в началото на следващата година, когато бъдат отворени резервациите на Gravity. Направилите резервации ще трябва да почакат до 2024 г., за да получат новия си автомобил, чийто краен дизайн и спецификации все още се уточняват.

Иначе ден по-рано Lucid разкри две нови модификации на Air. Lucid Air Touring разчита на мощност 620 к.с., ускорение до 96 км/ч за 3,4 секунди и пробег до 684 км (ЕРА). Докато Lucid Air Pure с четири задвижващи колела ускорява до 96 км/ч за 3,8 секунди, пробегът е до 660 км (ЕРА).

Lucid Gravity SUV Lucid Air Sapphir Lucid Motors