Базовият Lucid Air Pure започва от $89 050 - с 20 хиляди повече от обещаното

Вариантът пряко се изправя на електромобили на Mercedes и Tesla

,
Lucid Air all range

, Lucid

Цялата гама на Lucid Air.

Н а 15 ноември Lucid ще представи новата си версия Air Pure, която в САЩ започва от $89 050 с доставката. Събитието, наречено In The Air and Beyond, ще премине в студиото на Lucid в Бевърли Хилс, Калифорния.

И ще отбележи първите доставки на Air Touring. Модификациите Touring и Pure запълват нови ценови нива, като по този начин Lucid се изправят срещу Tesla и Mercedes много по-директно, отколкото в миналото. Нещо, което предизвиква интерес, тъй като досега марката стоеше много по-високо ценово (и не само).

Lucid не е публикувал пълни спецификации и подробности за Air Pure, но според американски медии ще бъде пуснат с два електромотора - по един на двата моста, което означава задвижване на четирите колела. Фирмата казва на сайта си, че максималната мощност ще е до 480 к.с., а прогнозираният пробег - до 653 км.

Това, което се коментира най-много в последните дни, когато бе обявена цената от $89 050, е, че тя е значително по-висока от първоначално обещаната от компанията.

В публикация в Instagram през ноември 2020 г., подкрепена с изображение на интериора на Air Pure и Mojave Purluxe, беше посочена цена $69 900. Близо 20 хиляди за две години - не е зле. Но това едва ли ще спре много от мераклиите да седнат в лукса на Lucid.

Моделът Touring стартира от $109 050 (с доставката). Това не е далеч от базовата цена на Tesla Model S ($106 440) или Mercedes EQS ($105 550), посочва Automotive News.

Той получава стъклен покрив и до 620 к.с. Освен това има достъп до софтуера за помощ при шофиране Lucid DreamDrive Pro. Повече подробности за Touring ще бъдат публикувани на събитието.

Събитието също така ще включва вълнуващи новини за бизнеса на Lucid и бъдещите модели, включително Project Gravity SUV, който преосмисля луксозния SUV със същата собствено разработена технология. Тя е в основата на новаторския Lucid Air“, каза автомобилният производител на своя уебсайт.

Ако сте в района на Бевърли Хилс на 15 ноември, събитието ще бъде отворено за свободен достъп. Това ще е първият случай, в който всичките нива на оборудване Air, Pure, Touring, Grand Touring, Grand Touring Performance и Sapphire ще бъдат изложени заедно.

Lucid Air Sapphir Lucid Motors