Концепцията Aceman носи голяма промяна за Mini

Електрическият автомобил те поздравява с „Hey Friend“. Той предлага причудливи цветови и звукови изживявания

Mini Aceman concept

Mini

Mini представи Concept Aceman. Това е електричеки кросоувър, който в близко бъдеще ще излезе като сериен модел, нещо повече - носи новия дизайнерски език на компанията. А също така “творчески и технологични иновации”, някои от които са описани по-долу.

Поради което се оказва доста важен за бъдещето на Mini.

Той ще запълни нишата между Cooper и Countryman. С четири врати е, реално 5, ако броим и задната. И с пет места в интериора.

Това е дизайнерският език на Charismatic Simplicity, ново дигитално интериорно изживяване. Материалите, например са без кожени или хромирани елементи. Изцяло екологично ориентиран е.

Mini Concept Aceman предлага поглед към напълно нов автомобил, който в бъдещото моделно семейство ще заеме позицията между Cooper и Countryman, казва Стефани Вурст, ръководител на марката. - Този прототип отразява как Mini преоткрива себе си към изцяло електрическо бъдеще и какво означава марката: електрифицирано Gokart усещане, завладяващо дигитално изживяване и силен фокус върху минималния екологичен отпечатък.“

Като стана дума за интериора, повърхностите, изработени от плетен рециклиран текстил със свежи цветови контрасти и напълно дигиталната концепция за управление с нов OLED дисплей за таблото, осигуряват изживяване, типично за Mini.

Mini

Напълно електрическите модели от следващото поколение за първи път ще имат собствени "емоционални звуци" при шофиране и автентична фонова музика.

Набляга се на това, че вътрешното пространство е по-голямо и гъвкаво, възползвайки се от обстоятелството, че става въпрос за ЕV.

Дължината е 4,05 м, широчината - 1,99 м, височината - 1,59 м. Междуосието не е посочено.

Mini

Това е младежки ориентиран автомобил, ако се съди по цветовете и нюансите му, технологиите, решенията в интериора, както и фотосесиите, с които е представен. Много от снимките внушават забавление, клубна култура, по-разчупено мислене и модерен начин на живот.

Лаковите покрития на каросерията във варианта Icy Sunglow Green, светъл тюркоазен тон със златист оттенък осигурява нюанси, варират по интензивност в зависимост от ъгъла на светлината и перспективата.

Покривът на MINI Concept Aceman е боядисан в традиционния британски цвят Racing Green metallic. Подобно на него, тъмнозелените елементи в долния ръб на каросерията и арките на калниците създават привлекателен контраст със светлия цвят на автомобила. Неоново-зелените пръски пък създават жив ефект на дълбочина.

В интериора на Mini Concept Aceman ние се концентрираме върху редуцирана визия в комбинация с висококачествени материали и приветливи цветове. Дигитализацията ни позволява да се справяме с по-малко елементи за управление, като същевременно увеличаваме до максимум типичното за Mini изживяване, обяснява дизайнерът Оливър Хайлмер. - Целият дизайн е фокусиран върху предоставянето на холистично интериорно изживяване на пътниците.“

Mini е първият автомобилен производител в света, който представя кръгъл OLED дисплей. Технологията OLED му придава висококачествена визия и позволява изобразяването на силни контрасти и наситено черни цветове.

Mini

Иновативните Experience Modes (три) осигуряват нови възможности за индивидуализиране и персонализиране на изживяването при шофиране. Те са изградени от специфични дисплеи и цветови комбинации, които се изобразяват отпред и чрез интериорна проекция, както и съобразено с тях акустично оформление.

В категорията „Adventure“, например, може да бъде избрана атрактивна оферта за свободното време, под „Tasty“ - популярен ресторант или като „Trending“ - особено популярно в момента място за събития.

Mini

Автомобилът те посреща с надписа „Hey Friend“ на дисплея и характерен звук, при който припокриващи се гласове и музикални поредици създават впечатлението за “щастливо събиране” като за начало на вашето пътуване, казва компанията.

Технически данни засега няма, не са казва нищо за батерия, мотор, динамика и т.н.

Mini Concept Aceman ще бъде представена за първи път пред публика на изложението Gamescom 2022 за компютърни и видео игри в Кьолн. То започва на 23 август и ще продължи до 28-ми.

Mini

Mini Cooper SE Mini Concept Aceman Mini Aceman Mini Aceman